Marek Pindeš Basketbal

Basketbal muži: Zápas proti Spišskej odložený!!!

V stredu podvečer sa extraliga pod Zoborom, podobne ako aj v iných mestách, hrať nebude!!!

Dôvodom je štrajk rozhodcov, ktorí sa tak rozhodli učiniť pre nevyplatené mzdy zo strany SBA. Veľmi zaujímavý je fakt, že napriek tomu, že všetky kluby si svoje záväzky voči SBA splnili, poslali teda na účet SBA finančné prostriedky, z ktorých mali byť platení rozhodcovia, k rozhodcom sa peniaze od SBA už nedostali.

Prezident Slovenskej basketbalovej asociácie Rudolf Petrovský sľubuje nápravu v najbližších dňoch: „V najbližších dňoch, do konca týždňa, možno zajtra – pozajtra, arbitri svoje peniaze dostanú. Uvedomujem si chybu. Žiaľ, od rozhodcov sme dostali veľmi krátky čas na to, aby sme stihli uhradiť peniaze. Nechcem, aby sa narušoval chod súťaží. Keď sa však rozhodcovia rozhodnú inak, nepomôžem si.“

Nám, fanúšikom basketbalu, tak ostáva len veriť, že sa tak naozaj aj stane, lebo, že to rozhodcovia tento krát myslia so štrajkom naozaj vážne, potvrdzujú aj slová ich šéfa Dušana Hricišina: „Termín na vyplatenie októbrových odmien bol medzi 15. a 20. novembrom. O tom hovorí dohoda. Neviem koľko času ešte potrebuje. Ak nám nabehnú peniaze trebárs aj v piatok, niet príčiny, aby sme v sobotu nepískali. Inak nie. Decembrový termín je od 15. do 23. Decembra."

Zdroj: bknitra.com

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM