Tlačové správy

Bardejovské kúpele lákajú: Veľkonočné špeciality, cigánska hudba a wellness

Bez zhonu a starostí môžete stráviť tohtoročnú Veľkú noc v Bardejovských kúpeľoch. V dňoch 2.4. až 7.4. 2015 si môžu samoplatcovia objednať pobyt trvajúci 3 až 5 nocí.

Ilustračný obrázok k článku Bardejovské kúpele lákajú: Veľkonočné špeciality, cigánska hudba a  wellness
Zdroj: Dnes24.sk

Okrem wellness programu na vás čakajú tradičné veľkonočné špeciality, večer ľudových jedál s cigánskou hudbou, folklórne popoludnie, sprievodný program, uvítací drink a malé prekvapenie. Jednu osobu v dvojposteľovej izbe vyjde noc s polpenziou 42 až 59 EUR, podľa úrovne ubytovania. V cene je každodenný vstup do Wellness Spa, minerálne kúpele, klasická masáž, soľná jaskyňa a ďalšie služby. Deti majú navyše ešte 20 % zľavy z cenníkovej ceny. Informovala o tom ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov Tamara Šatanková.

,,Predĺžené veľkonočné voľno si u nás radi užívajú celé rodiny, ale aj dvojice, či osamelí klienti. Prídu sa okúpať, zabaviť, hodovať a príjemne stráviť čas. Počas Veľkej noci mávame kúpele tradične naplnené, hlavne domácimi návštevníkmi. Kúpeľný park i okolitá príroda poskytujú dostatok priestoru pre prechádzky a jarné túry. Sviatočná atmosféra Veľkej noci k nám láka klientov opakovane. Mnohí návštevníci začínajú jar tradične v Bardejovských kúpeľoch,“ povedala T. Šatanková.

Dodala, že klienti nemusia čakať až do Veľkej noci, ale môžu využiť aj súčasnú širokú ponuku zľavnených pobytov. Do konca marca ešte platia 20 % zľavy pre liečebné pobyty SENIOR, ŠTANDARD, OZDRAVNÝ, WELLNESS VITALITY, WELLNESS RELAX a WELLNESS VITAL. Okrem tradičných procedúr majú všetky pobyty navyše niekoľko bonusových vstupov do wellness zdarma. Pre samoplatcov sú k dispozícii aj ďalšie pobyty –napríklad Beauty pobyt Elisabeth, Pobyt pre deti MINI SPA.

,,Akciové zníženie cien s výškou zľavy 20 % je výnimočnou ponukou. Napríklad ceny pri pobyte SENIOR začínajú po 20 % zľave pre jednu osobu a jednu noc v dvojposteľovej izbe s ubytovaním standard vo vilkách od 41 EUR. V cene je zahrnuté ubytovanie, stravovanie formou plnej, resp. polpenzie, lekárske vyšetrenie, 3 procedúry denne + 3-krát denne pitná kúra. Novinkou je celodenné stravovanie formou bufetov. Zo širokej ponuky našich ubytovacích zariadení v najvyššej kategórii superior v hoteloch Astória, Ozón a Carola, až po standard a economy vo vilkách, si vyberie naozaj každý. Všetci klienti majú ako bonus denne 2 hodinový vstup do WELLNESS SPA – bazénový svet, pravidelný animačný program, medicínske a historické prednášky a vstup na tanečné zábavy. Týždenný pobyt v programe STANDARD tak s plnou penziou, šiestimi prenocovaniami, lekárskym vyšetrením, 3 procedúrami, 3 pitnými kúrami denne a každodenným vstupom do wellness zdarma, vyjde v dvojposteľovej izbe jednu osobu od 40 do 56 EUR denne, podľa úrovne ubytovania,“ povedala T. Šatanková.

Vodný svet v Bardejovských kúpeľoch tvoria bazény – relaxačný, kľudový a detský s atrakciami, s teplotou vody od 32 oC do 36 oC. Saunový svet má štyri sauny – suchú, parnú, inhalačnú a infrasaunu, súčasťou je aj Kneippov kúpeľ, vyhrievaná lavica, ľadové vedro, prívalová sprcha, tropická a masážna sprcha a tepidárium. V komplexe Wellness Spa je možné využiť masáže, solárium, či fitness. Súčasťou je Bar s nealkoholickými nápojmi, či nočné kúpanie každý prvý piatok v mesiaci. Relax vo Wellness Spa, na procedúry, do Beauty Studia, alebo záujem o pobyt, sú v ponuke aj prostredníctvom darčekových poukazov. Bardejovské kúpele ponúkajú návštevníkom aj relaxačné, kultúrne a športové aktivity, ako bohoslužby pre veriacich katolíckej, gréckej a pravoslávnej cirkvi, soľnú jaskyňu v liečebnom dome Alžbeta, bowling, petangové ihrisko, squash v Kúpeľnom dome, či biliard v hoteli Ozón. V súlade s indikáciami liečenými v Bardejovských kúpeľoch, je v portfóliu široká škála turistických a cykloturistických trás po okolí a zdravotno-rehabilitačných chodníkov v rámci Nordic walking.

Bardejovské kúpele majú desať prameňov, ktoré vyvierajú na pomerne malej ploche vo vnútornom kúpeľnom území. Bardejovská minerálna voda je prírodná-liečivá, slabo až stredne mineralizovaná, hydrogén uhličitanovo-chloridová, sodná, železitá uhličitá, studená, hypotonická, so zvýšeným obsahom kyseliny boritej. Zo všetkých slovenských kúpeľov majú Bardejovské najširšie indikačné zameranie. Liečia sa tu onkologické choroby, choroby obehového a tráviaceho ústrojenstva, choroby z poruchy látkovej výmeny a žliaz s vnútornou sekréciou, netuberkulózne choroby dýchacích ciest, choroby z povolania, ochorenia obličiek a močových ciest, choroby pohybového ústrojenstva a ženské ochorenia.

Prvá zmienka o Bardejovských kúpeľoch je z roku 1247, keď uhorský kráľ Béla IV. daroval územie dnešných kúpeľov aj s prameňmi mestu Bardejov. Kúpele si vychutnávala na liečení v roku 1895 aj manželka Františka Jozefa I. cisárovná Alžbeta, nazývaná Sissi, ktorej socha sa vyníma v kúpeľnom parku. Pobýval tu aj rakúsko-uhorský cisár Jozef II. (1783), Mária Lujza, neskoršia manželka cisára Napoleona (1809), ruský cár Alexander I. (1821) a poľská kráľovná Mária Kazimiera Sobieska, manželka poľského kráľa Jána III. Sobieského.

Viac informácií na : www.kupele-bj.sk

Centrálne rezervačné oddelenie: Tel.: 054/477 4346, 477 2717 Fax: 054/472 3549 E-mail: rezervacie@kupele-bj.skpk@kupele-bj.sk

Bardejovské kúpele lákajú: Veľkonočné špeciality, cigánska hudba a  wellness
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM