Peter Klimant Krimi

Bacha, aby ste neprišli o peniaze: V Nitre vyčíňa falošný policajt!

Ďalší smutný prípad v našom regióne. Neznámy páchateľ sa vydával za policajta a obral dôverčivého dôchodcu o úspory priamo v jeho byte!

Ilustračný obrázok k článku Bacha, aby ste neprišli o peniaze: V Nitre vyčíňa falošný policajt!
Zdroj: Webnoviny.sk

V nitrianskom regióne vyčíňa falošný policajt, ktorému sa za posledný mesiac podarilo okradnúť až troch dôchodcov. Posledný prípad sa stal tento štvrtok v Nitre. Podvodník obral 81-ročného dôchodcu až o 3700 eur. Na dvere jeho bytu zazvonil muž v civilnom oblečení, ktorý sa predstavil ako policajt a domácemu pánovi ukázal kartičku s nápisom polícia.

„Starému pánovi povedal, že preveruje krádež, ktorá sa stala vo vchode domu, kde býva. Prikázal mu skontrolovať svoje úspory. Dôchodca pustil muža do bytu a vyložil na prekontrolovanie 3700 eur. Vzápätí sa falošný policajt pána Jána spýtal, či je vdovec a požiadal ho, aby mu ukázal úmrtný list manželky,“ opísala udalosti hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová.

Dôchodca sa vybral po úmrtný list a zatiaľ zlodej zhrabol peniaze a odišiel z bytu. Podľa polície je falošný policajt vo veku 45 až 50 rokov je vysoký približne 180 centimetrov, má krátke prešedivené vlasy, oválnu tvár a upravenú bradu. Oblečené mal sako bledosivej farby a nohavice podobnej bledej farby. V čase medzi desiatou a jedenástou hodinou sa pohyboval po Dlhej ulici v Nitre.

Polícia opätovne apeluje na všetkých občanov, najmä seniorov, aby si do bytu nevpúšťali cudzích ľudí. Aj osobu, ktorá sa predstaví ako policajt, si ľudia môžu ľahko preveriť. „Ak pri dverách zazvoní človek, ktorý sa predstaví ako policajt, občania by mali od neho žiadať služobný preukaz, opýtať sa ho na meno a služobné číslo. Tieto údaje si môžu vzápätí overiť na policajnom čísle 158. Preverovanú osobu by mali nechať stáť pred zatvorenými dverami. Policajta nemusia ľudia vpustiť do bytu,“ povedala Bruchterová.

Polícia môže do vášho bytu vstúpiť len vtedy, ak sú na to vážne dôvody. A teda ak je ohrozený život, zdravie alebo majetok. Prípadne ak má polícia súdny príkaz.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM