Rastislav Búgel Rôzne

Autosalón je minulosťou: Návštevnosť bola vyššia ako vlani

Na nitrianskom výstavisku Agrokomplex v Nitre sa skončil 21. ročník Autosalónu - Autoshow 2014. Trval od štvrtka 16. októbra a predstavilo sa na ňom 21 značiek osobných automobilov s 20 novinkami.

Ilustračný obrázok k článku Autosalón je minulosťou: Návštevnosť bola vyššia ako vlani
Foto: Rastislav Búgel

Vystavovatelia prezentovali osobné, úžitkové a nákladné automobily, dopravnú techniku, autopríslušenstvo a tiež servisnú a garážovú techniku. „Návštevnosť bola vyššia ako vlani, kedy na výstavisko prišlo viac ako 111 000 návštev­níkov. Presné čísla budú začiatkom budúceho týždňa,“ povedala hovorkyňa výstaviska Michala Mičíková.

V rámci sprievodného programu pripravili organizátori Truck show, prehliadku a zraz airbrushových a tuningových truckov a RC modely truckov, uskutočnili sa majstrovstvá Slovenska v najlepšom ozvučení auta. Návštevníci si mohli vychutnať exhibičnú jazdu historických vozidiel Citroën 2CV, tzv. „kačíc“ z Galérie Mlyny na výstavisko i najväčšiu moto-adrenalínovú show na Slovensku Mototv show 2014. Atraktívne bolo aj poradenstvo pre ženy Auto a žena a oslava 5. narodenín Zelenej vlny RTVS.

K najzaujímavejším novinkám na tohtoročnom Autosalóne patrili Mercedes-Benz C Combi, ktorý absolvoval svetový debut len pred pár dňami na parížskom autosalóne. Ďalšou novinkou tejto značky bol Mercedes-Benz triedy CLS. Renault sa prezentuje novinkami Captur Helly Hansen, Twingo, Trafic a Master, Citroën ponúka C4 Cactus, DS3 a C1. Volvo predstavuje V40 Cross Country Ocean Race a XC60 Ocean Race.

Foto: ilustračné

Autosalón 2014
40
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Autosalón 2014
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM