Lucia Lauková Správy

Automobilový sviatok v Nitre: Výstavisko predstaví novinky zo sveta motorizmu!

Automobilový nadšenci sa opäť po roku zídu na výstavisku Agrokomplex. Opäť nebudú chýbať najnovšie modely áut, novinky a bohatý sprievodný program.

Ilustračný obrázok k článku Automobilový sviatok v Nitre: Výstavisko predstaví novinky zo sveta motorizmu!
Zdroj: Dnes24.sk

V poradí 23. ročník nitrianskeho Autosalónu – Autoshow otvorí svoje brány už 13. októbra. Do programu zaradili organizátori viacero noviniek, ktoré sme v Nitre ešte nikdy nemali. Nadšenci motorizmu sa majú na čo tešiť.

Novinky z Paríža

Najväčší showroom automobilových značiek na Slovensku potrvá do 16. októbra. „Predstavia sa značky pôsobiace nie len na našom území. Toto obrovské podujatie, ktoré naplní celkom 14 pavilónov a vonkajšie okolité plochy výstavného priestoru poskytne návštevníkom 25 automobilových značiek spolu s 30 novinkami vrátane niekoľkých priamo z autosalónu v Paríži,“ uvádza Agrokomplex webe výstavy. Nebude chýbať nabitý sprievodný program, kaskadérske či športové atrakcie či súťaže o hodnotné ceny.

Adrenalín s offroadom

Adrenalínovou novinkou bude pre fanúšikov offroadu Hard Show. „Návštevníci si budú môcť sami vyskúšať aké je šoférovať pravý offroadový stroj po náročnej terénnej trati priamo v areáli výstaviska,“ uvádza Agrokomplex. Nezabudlo sa ani na motorkárov, pre ktorých je pripravená výstava strojov od Harley & Davidson. K tomu sa v piatok večer pridá koncert rockových kapiel.

Tuningová show a kaskadéri

Tuningová show nesmie chýbať. Tento rok sa predstaví 100 špičkovo upravených automobilov. „Všetkých 100 áut sa zapojí do finále Total Dip Tunning Battle 2016, kde spoznáte najkrajšie kúsky na Slovensku,“ informuje web výstaviska. Svoju obratnosť si vyskúša stovka pretekárov na Slalom show. „Kaskadéri budú predvádzať extrémne ukážky a diváci prežijú niekoľko neopakovateľných adrenalínových zážitkov,“ dodáva výstavisko Agrokomplex. Podľa slov výstaviska Agrokomplex pohľady pritiahne jediný kus Škody Superb na Slovensku potiahnutý chameleónovou fóliou.

Počas MOTOTV Show sa predstaví niekoľko jazdcov, ako Tomáš Tóth, Zdenko Rybár a Jani Izak. „Slovenskú premiéru si odjazdí Gunter Schachermayr so svojou Vespa Show, v ktorej je majstrom sveta. Súčasťou MOTOTV Show budú aj Trial, mototiral, BMX či drift,“ píše sa na webe výstaviska.

Výstava veteránov

Na autosalóne si na svoje prídu aj milovníci histórie. „Novinkou tohtoročnej výstavy je aj extra veľká expozícia veteránov. Návštevníci sa budú môcť presvedčiť, že nie len nové môže byť krásne v expozícii naleštených veteránov s 80 exponátmi“ píše sa na webe Agrokomplexu.

Bežné vstupné je 5 eur, zľavnené 3 eurá. Parkovací lístok pre osobné auto si zakúpite v hodnote 4 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Agrokomplex, Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM