Lucia Lauková Správy

Automobilke Jaguar hrozí mastná pokuta: Dôvodom je zamestnávanie "načierno"

Automobilka Jaguar Land Rover, ktorá stavia svoj závod v Nitre, figuruje v centrálnom registri nelegálnych zamestnávateľov. Hrozí jej vysoká pokuta.

Ilustračný obrázok k článku Automobilke Jaguar hrozí mastná pokuta: Dôvodom je zamestnávanie "načierno"
Zdroj: Facebook

Spoločnosť Jaguar Land Rover Slovakia porušila zákaz nelegálneho zamestnávania. Zamestnávateľ vyslal 31. júla minulého roka troch ľudí na oficiálnu pracovnú cestu do Anglicka, pracovný pomer im však vznikol až o deň neskôr.

Podľa Róberta Bullu z nitrianskeho Inšpektorátu práce porušil Jaguar Land Rover zákaz nelegálneho zamestnávania aj tým, že desiatich zamestnancov neprihlásil do registra Sociálnej poisťovne pred začatím výkonu ich činnosti.

Vysoká pokuta

Inšpektorát práce vykonal v spoločnosti Jaguar Land Rover kontrolu zameranú na oblasť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, na pracovnoprávne vzťahy a nelegálne zamestnávanie. Za nelegálne zamestnávanie dvoch a viacerých osôb súčasne môže zamestnávateľovi uložiť pokutu až do výšky 200 000 eur v závislosti od závažnosti zistení, minimálne však 5000 eur.

V registri nelegálnych zamestnávateľov

Automobilka sa zároveň ocitla v centrálnom registri nelegálnych zamestnávateľov, ktorý je voľne prístupný na internete. V ňom figurujú všetky fyzické a právnické osoby, ktoré v predchádzajúcich piatich rokoch porušili zákaz nelegálneho zamestnávania.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM