Rastislav Búgel Hokej

Atraktívny zápas v druhej lige: Nitrianski hokejisti si poradili s „béčkom“ Banskej Bystrice

V 6. kole II. hokejovej ligy hostili nitrianski hokejisti Banskú Bystricu B. Nitrania napokon domáci zápas nevypustili a posunuli sa na tretie priebežné miesto.

Ilustračný obrázok k článku Atraktívny zápas v druhej lige: Nitrianski hokejisti si poradili s „béčkom“ Banskej Bystrice
Foto: Rastislav Búgel

Nitrianski hokejisti z klubu HK 96 Dynamax Nitra hostili „béčko“ Banskej Bystrice. Do zápasu sa lepšie dostali domáci druholigisti. Po piatich minútach vyhrávala Nitra nad Banskou Bystricou rozdielom dvoch gólov (2:0). 15 sekúnd do konca prvej tretiny dvíhali ruky nad hlavu aj hokejisti Banskej Bystrice. Po chybe v rozohrávke domáceho gólmana sa s pukom pred prázdnou bránou ocitol jeden s bystrických hokejistov, ktorý nezaváhal a znížil na rozdiel jediného gólu (2:1).

Vyrovnanie v druhej tretine

Po ôsmich minútach druhej tretiny Banská Bystrica využila zmätok pred nitrianskou bránou. Niekoľkokrát dorážaný puk sa napokon dostal za bránkovú čiaru domáceho klubu a zápas sa začínal odznova (2:2). Nitrania mali v posledných sekundách šancu na vsietenie vedúceho gólu, no ani z dorážky brankára Banskej Bystrice domáci hráči neprekonali.

Nitriansky kolotoč

V 45. minúte strieľal z priestoru pravého kruhu Juríček, ktorý vymietol ľavý horný roh bystrickej brány a Nitra sa opäť dostala do vedenia (3:2). Už o niekoľko sekúnd mohla Nitra opäť vyhrávať dvojgólovým rozdielom, no konštrukcia brány bola proti. 11. minút do konca zápasu sa presadil Ďurech, keď strelou popri vyrážačke dostal Nitru „na koňa“ (4:2). Nitrania sa do konca zápasu presadili ešte jednou presnou strelu a za stavu 5:2 pokorili „béčko“ Banskej Bystrice.

HK 96 Dynamax Nitra – HC 05 B.Bystrica „B“ 5:2 (2:1, 0:1, 3:0)

Tabuľka II. ligy:

1.Mestský hokejový klub Dubnica nad Váhom 15

2. HC Bratislava RiverBlades 12

3. Hokejový klub 96 Nitra 11

4. HK Iskra Partizánske 9

5. HC Nové Zámky s.r.o. 9

6. HAMIKOVO O.Z. / Hamuliakovo / 7

7. HC ‘05 BANSKÁ BYSTRICA, a.s. 6

8. HC Levice 0

Foto: Rastislav Búgel

HK 96 Nitra - HC ‘05 BANSKÁ BYSTRICA
40
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM