Monika Földešiová Rôzne

Atraktívny denný mediálny táborový all inclusive

Už o štyri týždne budú môcť deti a mládež kreatívne šantiť na Denných letných táboroch mediálnej tvorby a výchovy v Nitre. Mediálnym partnerom jedinečného projektu, nad ktorým prevzal záštitu Slovenský syndikát novinárov, je aj spravodajský portál Ni

Mládežníci od 10 do 17 rokov z Nitry a okolia, i prázdninujúci v Nitre, ktorí sa zaujímajú o mediálny svet, budú mať možnosť zažiť zábavný a vzrušujúci program táborov v dvoch turnusoch. Od 8. do 12. augusta 2011 so zameraním na periodickú tlač a novinársku fotografiu a od 22. do 26. augusta 2011 na televíznu a rozhlasovú tvorbu.

**Rozvoj tvorivosti ** //„Záujemcovia z radov detí a mládeže od 10 do 17 rokov nemusia byť špeciálne talentovaní, alebo mať už nejaké mediálne skúsenosti. Stačí ich záujem a všetko, na čo sú z mediálnej kuchyne zvedaví, sa počas táborov dozvedia. Rozvíjať mediálnu tvorivosť a výchovu budeme počas nich príťažlivým a hravým spôsobom, ktorý bude zodpovedať ich veku,“ //povedala autorka projektu mediálnych táborov Silvia Struhárová.

Živé vysielanie i kamerové skúšky Odborní lektori a mediálne osobnosti budú deťom radiť, ako fotiť. Ďalej vysvetľovať, na čo slúžia a ako pracujú tlačové agentúry či ako písať do novín a časopisov. Ale aj to, na čo sa pýtať na tlačovej besede, a ako moderovať v rádiu či zahlásiť príspevok v televízii.// „Účastníci našich táborov zažijú pravú atmosféru pri výrobe reportáže či rozhovoru, absolvujú kamerové skúšky a dostanú sa do živého vysielania,“// doplnila Silvia Struhárová, ktorá je spoluautorkou učebníc mediálnej výchovy pre ZŠ a SŠ a mediálnej tvorby pre VŠ. Mladí záujemcovia o siedmu veľmoc navštívia tunajšie redakcie, štúdiá a ateliéry mediálnych partnerov. V prvom turnuse redakciu Krajských Nitrianskych novín MY, v druhom Rádio Max a Televíziu Nitrička. Projekt ďalej mediálne podporili – spoločnosť Media evolution, Lotos plus, TV Patriot, dvojtýždenník Slovenská brána, Castrum Novum a Televízia Nové Zámky.

**Zvučné mená hostí ** Vlani bola na táboroch top hosťom Adela Banášová, tohto roku to bude viacero nositeľov zvučných mediálnych mien. Deti sa osobne zoznámia s bývalým šéfredaktorom Domino Fórum a držiteľom Ceny za žurnalistiku Robom Kotianom, predsedom Slovenského syndikátu novinárov a oceneným Cenou E. E. Kischa za literatúru faktu Petrom Kubínyim, renomovanou pani novinárkou, predsedníčkou Sekcie pre žurnalistiku a novinársku fotografiu Literárneho fondu Klárou Grosmannovou, bývalým reportérom stanice BBC a súčasným tlačovým tajomníkom Zastúpenia Európskej komisie v SR Pavlom Magyarom, moderátorkou Televíznych novín Markízy Miriam Kalisovou, reportérom televízie TA3 Pavlom Kirinovičom, spravodajkyňou SITA Máriou Pietovou a ďalšími.

**Zľava pre deti partnerov ** //„Pri organizovaní tábora sme mali šťastie na ústretových ľudí. Našli sme ich u spomínaných mediálnych partnerov, no i v Europe Direct Nitra, Veolii Transport Nitra, Coop Jednote Nitra, penzióne Hoffer, Agatch LKW Spedition Kolíňany, Chipita Slovakia Bratislava, Agroinštitúte Nitra, Effete i Galérii Mlyny. Vďaka nimi poskytneme deťom skutočne atraktívny letný táborový all inclusive,“ //uzavrela Silvia Struhárová. Poplatok za turnus je 99 eur vrátane DPH, no deti alebo vnúčatá všetkých pracovníkov spomínaných partnerov a mediálnych partnerov zaplatia len 79 eur vrátane DPH. V cene sú: klimatizované priestory SOŠV na Drážovskej ulici v Nitre, animátori, lektori, program, hry, ceny do súťaží, pomôcky, desiata a olovrant, pitný režim, obedy v reštaurácii, certifikáty, vydanie prázdninových novín a DVD. Bližšie informácie o tábore získate na čísle 0911112710 a prihlášky na adrese info@profitmedia.sk (info@profitmedia.sk).

(ms)

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM