Šport

Atlétka Forster v slzách po neúspechu: Slováci jej poslali krásne odkazy

Našej atlétke nevyšiel v Istanbule postup do semifinále na halových majstrovstvách Európy. Ľudia jej však vyjadrili obrovskú podporu.

Ilustračný obrázok k článku Atlétka Forster v slzách po neúspechu: Slováci jej poslali krásne odkazy
Zdroj: TASR/AP

Atlétke Viktórii Forster držia palce mnohí Slováci. Dôkazom sú aj odkazy, ktoré mladá slovenská nádej dostala po neúspechu v Istanbule, kde sa jej nepodarilo postúpiť do semifinále na atletických halových majstrovstvách Európy.

V treťom rozbehu obsadila 5. miesto výkonom 8,24 s a nedostala sa medzi trojicu postupujúcich priamo a ani medzi štvoricu, ktorú posunul ďalej čas.

Prečítajte si tiež

Neskrývala smútok

Forster v súčasnej sezóne dokázala vylepšiť slovenský halový rekord na 8,03 a mala ambície minimálne na semifinále. „Nevyšiel mi už včerajšok na hladkej šesťdesiatke, snažila som sa to dostať z hlavy. Nepodarilo sa. Dnešok ma veľmi mrzí a ešte dlho bude,“ povedala v cieli pre Českú televíziu smutná Forster, ktorá nenadviazala na úspechy z minulej sezóny, v ktorej postúpila na prekážkach do semifinále na halových MS v Belehrade i pod otvoreným nebom na ME v Mníchove.

V rozhovore po rozbehu, z ktorého nebol postup do semifinále, sa neubránila slzám. „Stále je vo mne sklamanie. Myslím si, že som mala na lepší čias. Bohužiaľ, vyšlo to tak, ako to vyšlo a skúsim sa s tým vysporiadať,“ povedala so slzami v očiach pre Slovenský atletický zväz Forster.

Dostala podporu

Nezdar ju mrzel o to viac, že vedela, že na to má. Na emotívne video ihneď zareagovali jej športoví fanúšikovia a mladú Slovensku podržali a písali jej povzbudivé komentáre.

Ľudia chápali jej žiaľ a bolo im sympatické, že ju mrzelo nedosiahnutie cieľa, ktorý si vytýčila. „Je ctižiadostivá, chce víťaziť a tak to má v športe fungovať. Pevne verím, že v budúcnosti to budú slzy šťastia a radosti z úspechu, veď predsa i jej meno ju k tomu predurčuje. Viki, hlavu hore, držíme palce, nech sa ti darí,“ popriala jej Alžbeta.

„U našich športovcov veľmi málo vídaná sebareflexia, na tak mladú športovkyňu obdivuhodné! Žiadne výhovorky, len realita. Hlavu hore, ide sa ďalej!“ odkázal jej Ondrej.

„Nevadí. Ťažké prehry sú vždy cestou k veľkým víťazstvám. Viki má všetko pred sebou. Toto nie je tragédia. Jej čas ešte príde,“ odkázal jej Vojtech. „Bez pádov niet šampiónov. Bude to lepšie a lepšie,“ pridal sa Michael.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Veľmi smutná a v slzách poskytovala rozhovor Viktória Forster po rozbehu na 60 m cez prekážky na HME v Istanbule, z ktorého sa jej nepodarilo postúpiť do semifinále.

Posted by Slovenský atletický zväz on Saturday, March 4, 2023
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM