Lucia Lauková Správy

Arriva posilní vlakové spojenie medzi Nitrou a Prahou: Zdvojnásobí kapacity

Spoločnosť sa rozhodla upraviť vlakové spojenie medzi Nitrou a Prahou. Poteší najmä Nitranov.

Ilustračný obrázok k článku Arriva posilní vlakové spojenie medzi Nitrou a Prahou: Zdvojnásobí kapacity
Zdroj: Arriva

Spoločnosť Arriva posilňuje od 11. júna priame vlakové spojenie Nitry s Prahou. Zatiaľ čo doteraz končili niektoré vlaky v Trenčíne, po novom už budú jazdiť všetky až do Nitry. „Rozhodli sme sa pre pravidelné posilnenie piatkového popoludňajšieho vlaku do Nitry a nedeľného popoludňajšieho spoja do Prahy,“ povedal László Ivan, generálny riaditeľ spoločnosti Arriva na Slovensku.

Zdvojnásobia kapacitu

Podľa jeho slov patria tieto spoje k najžiadanejším, spoločnosť preto ich kapacitu zdvojnásobí pomocou spájania súprav. Ostatné vlaky bude spoločnosť posilňovať podľa záujmu cestujúcich. Všetky vlaky na linke Nitra – Trenčín – Uherské Hradiště – Praha po novom zastavia aj v stanici Nemšová.

Nový cestovný poriadok

Ranné vlaky z Nitry do Prahy a popoludňajšie z Prahy do Nitry budú podľa nového cestovného poriadku premávať raz denne. Ranný vlak z Prahy do Nitry pôjde po novom iba v piatok a sobotu, doteraz jazdil aj v nedeľu. Premávať bude až do Nitry, doposiaľ končil v Trenčíne. Popoludňajší vlak z Nitry do Prahy bude po novom jazdiť len v sobotu a nedeľu, doteraz jazdil aj v piatok. Expresný vlak Arriva začal ako prvý v histórii zabezpečovať priame spojenie medzi Nitrou a Prahou na trase Nitra – Trenčín – Olomouc – Praha v polovici decembra minulého roka.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM