Lucia Lauková Samospráva

Arriva Nitra prerobila predajňu na tržnici: Od mesta žiadala preplatiť náklady

Spoločnosť Arriva Nitra žiadala od mesta Nitra kompenzáciu finančných nákladov, ktoré boli spojené s prerábkou predajného miesta na tržnici. Poslanci boli proti.

Ilustračný obrázok k článku Arriva Nitra prerobila predajňu na tržnici: Od mesta žiadala preplatiť náklady
Zdroj: TASR

Spoločnosť Arriva Nitra, požiadala mesto Nitra o kompenzáciu nákladov, spojených s prerábkou predajného miesta spoločnosti na mestskej tržnici. O tomto návrhu rokovalo mestské zastupiteľstvo vo štvrtok 16. februára. „Vzhľadom k tomu, že nájomca nie je oprávnený investovať do cudzieho majetku, z uvedeného dôvodu žiada o zníženie nájomného vo výške preinvestovaných nákladov v celkovej výške 8 719,12 € bez DPH. Nájomca zdôrazňuje, že nejde o samotné podnikanie spoločnosti, ale poskytovanie služieb vo verejnom záujme občanov mesta Nitra,“ uvádza v návrhu Arriva Nitra.

Reakcie poslancov

Návrh však vyvolal medzi poslancami mestského zastupiteľstva vlnu kritiky. „Zdá sa mi to totálne nefér až drzé, aby niečo takéto predkladali. Oni argumentovali tým, že nemôžu investovať do cudzieho majetku. Som za alternatívu nepreplatiť im nič,“ uviedol poslanec Peter Oremus.

Požiadavky mesta

Reagoval aj primátor mesta Nitry Jozef Dvonč, ktorý pripomenul, že požiadavka premiestniť predajné miesto dopravcu, prišla zo strany mesta. „Naša požiadavka bola, aby z prvého poschodia tržnice bola premiestnená predajňa lístkov kvôli lepšej prístupnosti,“ uviedol primátor. Ako dodal, požiadavka bola aj prispôsobiť priestory po bývalej prevádzke.

Na vlastné náklady

Podľa vedúcej odboru majetku Margaréty Nemovej, však bola spoločnosť dopredu upozornená, že prerábku robí na vlastné náklady. „Arriva Nitra dostala súhlas na prerábku priestorov, s tým že boli upozornení, že to robia na vlastné náklady,“ povedala Margaréta Némová.

Kompenzáciu neschválili

„Mne sa zdá, že Arriva Nitra je nejaká chránená dielňa. Predsa predaj lístkov je jej príjem a umožniť občanovi aby nemusel chodiť na poschodie je v jej záujme. Že my sme požiadali je v poriadku, ale to mala byť ich automatická vec. My za to, že sme ich požiadali platíme milióny ročne,“ vyjadril svoj názor poslanec mestského zastupiteľstva, Ján Greššo.

Mestské zastupiteľstvo neschválilo pre spoločnosť Arriva Nitra kompenzáciu finančných nákladov vynaložených na úpravu nebytového priestoru č. 106 na Mestskej tržnici v Nitre.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM