Rastislav Búgel Kultúra

Ani chladné počasie ich neodradilo: Desiatky ľudí si pozreli film pod holým nebom

Desiatky priaznivcov dobrého filmu sa stretli na Svätoplukovom námestí. Odštartoval ďalší ročník populárneho kinematografu.

Ilustračný obrázok k článku Ani chladné počasie ich neodradilo: Desiatky ľudí si pozreli film pod holým nebom
Foto: Rastislav Búgel

V stredu 21. júla sa desiatky priaznivcov kinematografie stretli na Svätoplukovom námestí. Návštevníci populárneho kinematografu si mohli pozrieť slovenský film s názvom Lóve. Neodradilo ich ani chladné veterné počasie. „Je chladno, no na film sme sa tešili. Dajako to vydržíme,“ povedala jedna z návštevníčok tesne pred začiatkom premietania.

Slovenský príbeh so súčasnosti

Lóve je milostný príbeh zo súčasnosti s prvkami drámy. Odohráva sa na periférii veľkomesta, v tvrdej mestskej, veľmi konkrétnej a autentickej bratislavskej realite. Hlavný hrdina Maťo žije bezstarostný život bez pravidiel: s kamarátom Tomášom kradnú autá. Jeho život sa radikálne zmení vo chvíli, keď spozná Veroniku a zamiluje sa do nej. Na rozdiel od Maťa však Veronika žije slušný život vysokoškoláčky. Je z detského domova a stále sa snaží skontaktovať s mamou, ktorú nikdy nevidela. Maťo jej o sebe nepovie celú pravdu, ale rozhodne sa kvôli nej zmeniť svoj doterajší život. S Tomášom sa preto dohodnú na poslednej akcii. Tá však nedopadne podľa plánu…

Program kinematografu:

Priaznivcov filmovej tvorby čakajú ešte tieto filmy:

22.08. SAMOTÁRI

23.08. POLSKI FILM

24.08. U MĚ DOBRÝ

25.08. VIDITEĽNÝ SVET

Začiatok premietania je vždy o 20:30 hodine. Vstup je bezplatný.

Bažant kinematograf
1
Galéria
Bažant kinematograf
8
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM