Lucia Lauková Šport Futbal

AKTUÁLNE FOTO: Rekonštrukcia futbalového štadióna FC Nitra je v plnom prúde

Starý futbalový štadión FC Nitra mení svoju podobu. Od zahájenia modernizácie futbalového štadióna pod Zoborom uplynul mesiac.

Ilustračný obrázok k článku AKTUÁLNE FOTO: Rekonštrukcia futbalového štadióna FC Nitra je v plnom prúde
4
Galéria
Zdroj: TASR

Rekonštrukcia futbalového štadióna FC Nitra sa začala 17. januára. Ako prvé nastúpili búracie práce. Štadión má byť zmodernizovaný za 180 dní, teda do konca júna. Za toto obdobie sa budú realizovať práce prvej aj druhej etapy, na ktoré pôjdu zhruba 4 milióny eur. Bočné 10-radové tribúny stáli 2,4 milióna eur.

Prestavba štadióna

Kvôli prestavbe štadióna pod Zoborom odohrajú Nitrania jarné domáce zápasy na štadióne v neďalekých Zlatých Moravciach. Ako uviedol predseda predstavenstva Marián Valenta na štadióne už prebiehajú rekonštrukčné práce aj na stávajúcej tribúne. „Štadión by mal byť pripravený do 30. júna 2018. Ak nám počasie bude priať, tak ten termín je reálny,“ hovorí Marián Valenta. Sedačky z tribúny už odviezli do skladu, časť sa po zateplení a kompletnej rekonštrukcii tribúny A vráti späť.

Nové tribúny

Ako uviedol generálny manažér Jozef Petráni pre klubový web FC Nitra, momentálne sa betónujú pätky, aby sa tam mohli montovať nové tribúny a prichádza k rekonštrukcii hlavnej tribúny, kde prebiehajú vnútorné práce, ktoré nie sú závislé na počasí. Nasledovať by malo odstránenie valov a oddrenážovanie ihriska s pokladaním vyhrievania. Rekonštrukcia hlavnej hracej plochy so zatrávnením, zavlažovaním a vyhrievaním, by mala stáť 614-tisíc eur.

Modernizácia štadióna

Štadión FC Nitra má byť zrekonštruovaný podľa kritérií UEFA na štadión tretej kategórie s kapacitou 7480 divákov. Vybudujú sa tri nové zastrešené 10-radové tribúny pozdĺž severnej, východnej a južnej strany hracej plochy. Kompletnou rekonštrukciou prejde tribúna A, ktorá má byť zateplená a časť sedačiek aj vymenená.

Pozrite si zábery z rekonštrukcie štadióna FC Nitra zachytené 14. februára!

AKTUÁLNE FOTO: Rekonštrukcia futbalového štadióna FC Nitra je v plnom prúde
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM