Lucia Lauková Správy Správy

AKTUÁLNE FOTO: Na stanici prebieha montáž prístreškov. Arriva Nitra musí prehodnotiť harmonogram

Práce na rekonštrukcii autobusovej stanice v Nitre pokračujú. Prebieha montáž prístreškov. Arriva Nitra chce znížiť sklz vo výstavbe.

Ilustračný obrázok k článku AKTUÁLNE FOTO: Na stanici prebieha montáž prístreškov. Arriva Nitra musí prehodnotiť harmonogram
Zdroj: Dnes24.sk

Rekonštrukcia autobusovej stanice v Nitre bola ohlásená v marci minulého roka. V priebehu roka a pol mala byť stanica zrekonštruovaná. Väčší pokrok, si cestujúci zatiaľ všimnúť nemohli. V posledných dňoch je na stanici vidieť zmeny a badateľný pohyb pracovníkov.

Ukončenie 1. etapy

Čo nás a asi aj väčšinu cestujúcich zaujíma, je kedy bude ukončená prvá etapa rekonštrukčných prác na autobusovej stanici v Nitre. „K ukončeniu prác na 1. etape modernizácie je potrebné skompletizovať elektroinštaláciu a kapotáž prístreškov. Projekty elektrických rozvodov a kapotáže sú prepracované a okamžite ako to počasie umožňovalo začal dodávateľ s realizáciou. Žiaľ, práve kapotáž stĺpov, ktorá tvorí hlavný architektonický prvok prístreškov, nebola zrealizovaná v nami požadovanej kvalite a funkčnosti. Z uvedeného dôvodu bola montáž kapotáže prerušená. Po úprave dielcov práce opäť pokračujú aj v týchto dňoch,“ informovala nás Petra Helecz manažérka marketingu a komunikácie.

Prehodnotia harmonogram

Manažérka marketingu a komunikácie Petra Helecz potvrdila, že kvôli časovému sklzu vo výstavbe bude Arriva Nitra musieť harmonogram prehodnotiť. „Po zrealizovaní kapotáže nosných stĺpov, podhľadov, osvetlenia a lemovania prístreškov budeme môcť požiadať o kolaudáciu prístreškov a po získaní kolaudačného rozhodnutia budeme môcť 1. etapu odovzdať verejnosti do užívania. Po ukončení 1. etapy prehodnotíme harmonogram a výstavbu ďalších etáp tak, aby sme čo najviac znížili sklz vo výstavbe,“ povedala Petra Helecz manažérka marketingu a komunikácie.

AKTUÁLNE FOTO: Na stanici prebieha montáž prístreškov. Arriva Nitra chce znížiť
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM