Monika Földešiová Hokej

AKTUALIZOVANÉ: Jožko Stümpel naspäť do Nitry

Slovenský hokejový útočník Jozef Stümpel (39) by sa už v piatok mohol objaviť v drese extraligovej Nitry v domácom súboji proti Skalici. Nitre patrí v extraligovej tabuľke po 39. kole desiate miesto s 18-bodovým mankom na deviaty Martin.

Kým dopoludnia bola dohoda medzi nitrianskym rodákom a klubom spod Zobora neistá, teraz sa už hovorí o ústnom dohovre. Ako informovali na stránkach hokejového klubu, Jožko Stümpel by sa mal ukázať v piatkovom zápase proti Skalici, v ktorej pôdobí ďalšia hokejová osobnosť Žigmund Pálfy. „Zatiaľ sme o tom hovorili len v neformálnej rovine s pánom Šmidákom. Dá sa povedať, že ústne sme sa dohodli, ale nič konkrétnejšie v tejto chvíli povedať neviem. Až v priebehu utorka, možno i stredy budú známe detaily našej dohody. Nateraz je otázna aj dĺžka našej spolupráce, preto nechcem predbiehať. Momentálne neviem odpovedať, či to bude dohoda do konca sezóny, alebo iba na pár zápasov. V každom prípade, v utorok sa zapájam do tréningového procesu s mužstvom Nitry,“píše sa na stránke klubu.

Ako je známe, Jozef Stümpel v závere decembra 2011 ukončil spoluprácu s tímom KHL Spartak Moskva. Stredný útočník by sa v prípade dohody s mužstvom spod Zobora vrátil do svojho rodiska, ktorého dres si naposledy obliekal v sezóne 1990/1991. Majster sveta z Göteborgu okrem Nitry hrával na Slovensku aj v Slovane Bratislava, v Európe aj v nemeckom Kolíne a českej Slavii Praha, v KHL hájil aj farby Barysu Astana a Dinama Minsk. Dlhé roky pôsobil v zámorí, v NHL hrával za Floridu, Los Angeles a Boston. Okrem štartov na MS Stümpel reprezentoval Slovensko aj na troch ZOH – v rokoch 2002, 2006 a 2010.

topky.sk, hknitra.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM