Tlačové správy

Ako šikovne odmastiť mikrovlnku? Vyskúšajte overené tipy z domácnosti!

Poznáte to. Prskajúce jedlo kade tade, mastnota na vôkol a večné čistenie dokola a dokola. Ak nepatríte k pedantom, ktorí dôsledne používajú v mikrovlnke ochranné pomôcky proti znečisteniu, nemusíte zúfať. TIETO prípravky z domácnosti urobia hotoví zázrak!

Ilustračný obrázok k článku Ako šikovne odmastiť mikrovlnku? Vyskúšajte overené tipy z domácnosti!
Zdroj: Dnes24.sk

Toto sú momenty kedy prichádza v hod dobre mierená rada od dlhoročného profesionála v čistiacich a hĺbkovo tepovacích službách firmu Topservis. Postup vždy začíname krok za krokom, úplne logicky. Na prvom mieste vyberieme otočnú sklenú podložku. Najvhodnejšie je, ak sa zmestí priamo do umývačky riadu, pretože to je to najvhodnejšie miesto na jej umytie. Ak chcete postupovať podľa bežných rád čo dom dal, rozmiešajte trošku pracieho prášku s vodou a týmto roztokom poumývajte steny mikrovlnky. Veľmi podobne sa dá použiť aj zmes octu a sódy bikarbóny. Silno odolné nánosy sa potom dajú odstrániť nasledovne: Na niekoľko hodín vložte do mikrovlnky nádobku s vodou a vytlačeným citrónom. Ráno pôjde čistenie o poznanie lepšie. Mnoho gazdiniek mi dá určite za pravdu, ak poviem, že častejším problémom pri mikrovlnných trúbach je zápach, ako sú mastnoty. Zaručené typy ako sa zbaviť zápachu zapekaním rožku, ktoré kolujú po internete, nefungujú. Pre efektívne odstránenie zápachu stačí do pohárika s vodou doliať ocot a tento roztok v mikrovlnke zohrievať do bodu varu , následne ho vybrať a do sucha poutierať utierkou. Tento proces netrvá viac ako pár minút.

Nebezpečenstvo, ktoré hrozí poškodením pri trúbach je pri mikrovlnkách ešte väčšie. Za žiadnych okolností sa nesmú používať drôtenky či abrazíva. Poškodený ochranný povlak v mikrovlnky môže výrazne zdeformovať pohyby mikrovĺn a úraz je na spadnutie.

Topservis radí: Buďte múdri

Úlohou čistiacej firmy Topservis nie je odporúčať klientom nech si zaobstarajú novú trúbu, ale poradiť, ako ju správne udržiavať a ošetrovať. No, ak by ste sa však rozhodli si ju vymeniť, postupujte rozumne. Dnešná doba ponúka na výber z množstva moderných vychytávok, ktoré trúby obsahujú, ako napríklad samočistiace povrchy. Ďalej sa sem dajú zaradiť procesy ako pyrolýza, katalýza, perfectclean, aquaclean a mnoho ďalších. Jednoducho iba potlačíte určitý gombík a počas krátkeho procesu sa všetky nečistoty zničia a Vy ich iba vymetiete. A je to!

Čo je nespornou výhodou týchto moderných technológií, je minimálne až nulové používanie najrôznejších chemických čistidiel, či už sa jedná o najrôznejšie rozpúšťadlá, či iné agresívne čistiace prostriedky. Celým týmto procesom sa následne neznehodnocuje strava, ktorú požívame. Strava je jedným s najdôležitejších faktorov, ktoré vplývajú na naše zdravie. Už po celé tisícročia ľudové liečiteľstvo vedelo, že organizmus je potrebné od týchto takzvaných jedov čistiť. Najznámejším zástancom tejto myšlienky bol Hippokrates, na ktorého paradoxne lekári prisahajú , ale odvrátili sa od spôsobu jeho liečby, čo bola chyba. Metóda, ktorá sa zaoberá posolstvom Hippokrata, staročínskych lekárov a zástancov kontrolovanej a riadenej detoxikácie v dnešnej dobe je celostná medicína. Ide o metódu, ktorej korene siahajú hlboko do minulosti ľudstva, je založená na modernom prístupe a dosahuje prevratné výsledky.

(PR) – Za obsah i foto zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM