Tlačové správy

Aj v našom okrese sa pomáha ľuďom v núdzi. Obľúbený reťazec rozdáva svoje potravinové prebytky

Už 72 predajní Tesco na Slovensku dokáže od mája tohto roka darovať potravinové prebytky na pomoc ľuďom v núdzi. Tesco je tak v súčasnosti jediný reťazec schopný darovať prebytky potravín do všetkých okresov Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Aj v našom okrese sa pomáha ľuďom v núdzi. Obľúbený reťazec rozdáva svoje potravinové prebytky
Zdroj: TESCO SR

Reťazec je opäť o krok bližšie k svojmu záväzku, že do roku 2020 všetky obchody Tesco budú schopné darovať potravinové prebytky pre ľudí v núdzi.

Tesco darúva už niekoľko rokov potravinové prebytky charitám na pomoc ľuďom v núdzi cez partnera Potravinovú banku Slovenska. „Od roku 2015 Tesco darovalo takmer 170 ton potravinových prebytkov, z čoho sa dalo pripraviť až viac ako 70-tisíc porcií teplého jedla. Boj proti plytvaniu jedlom berieme veľmi vážne, preto už dnes začíname pracovať na ďalšom rozširovaní obchodov schopných darovať potravinové prebytky,“ povedal hovorca spoločnosti Tesco Martin Krajčovič. Týkať by sa to malo najmä hypermarketov. Do konca roka by malo Tesco byť schopné darovať potravinové prebytky zo všetkých hypermarketov a aj z časti menších formátov typu supermarket a Expres.

Úsilie Tesca predísť plytvaniu potravinami formou darovania charite privítal aj riaditeľ Potravinovej banky Slovenska Marko Urdzík: „Denne posielame našim partnerom potrebné potraviny, ktorí z nich pripravujú stovky jedál pre chorých, starších a núdznych ľudí. Je pre nás dôležité, že máme v našom úsilí silného partnera, akým je Tesco. Vďaka tomuto rozšíreniu zo strany Tesca sme dnes schopní pomôcť ľuďom vo všetkých okresoch Slovenska, za čo sme veľmi vďační.“

Z údajov OSN vyplýva, že až jedna tretina svetovej produkcie potravín sa vyhodí. Prevencia plytvania potravinami je jeden z kľúčových pilierov, na ktoré sa Tesco zameriava.

foto: Šéf Potravinovej banky Slovenska Mário Urdzík s dodávkou na rozvoz potravín zakúpenej z daru Nadácie Tesco.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: TESCO SR
Zdroj: PR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM