Monika Földešiová Rôzne

Agrosalón už koncom marca

Koncom marca tohto roka sa na nitrianskom výstavisku Agrokomplex uskutoční špecializovaná výstava poľnohospodárskej techniky Agrosalón. Organizátori podujatia presunuli výstavu z jesenného termínu a zvolili obdobie, ktoré je pre väčšinu poľnohospodár

Veľtrh sa uskutoční od 30. marca do 2. apríla 2011. V tomto termíne sa nekoná žiadna iná odborná poľnohospodárska výstava na Slovensku ani v Českej republike. Koncept a termín výstavy vznikal podľa manažérky výstavy Silvie Sabovej na základe rokovaní s odborníkmi a odbornými asociáciami, ktoré sa zaoberajú výrobou a predajom poľnohospodárskej techniky. Na veľrhu sa predstavia vystavovatelia zo Slovenska, z Českej republiky, Poľska, Maďarska a Nemecka. „Okrem noviniek v oblasti poľnohospodárskej techniky a mechanizácie budú počas veľtrhu rezonovať aj témy komunálnej techniky,“ uviedla Sabová.
Agrosalón mal svoju premiéru v októbri 2007. Prvý ročník splnil očakávania vystavovateľov. V Nitre sa ich predstavilo 64, zastupovali najdôležitejších výrobcov poľnohospodárskej techniky v Európe i v Amerike. Druhý ročník veľtrhu v roku 2009 bol poznačený nepriaznivou situáciou v agrosektore, napriek tomu najdôležitejší výrobcovia a predajcovia poľnohospodárskej techniky na Slovensku nechýbali. Výstava má dvojročnú periodicitu. Počas tohtoročného Agrosalónu sa na výstavisku uskutoční v dňoch od 31.marca do 3.apríla aj výstava Rybársky víkend a súťaž vo varení rybacej polievky halászlé. Lákadlom pre návštevníkov je i tretí ročník súťažnej prehliadky slovenských vín Vinum Superbum, ktorá sa na výstavisku uskutoční 1. apríla.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM