Monika Földešiová Rôzne

Agrokomplex: za 8 mesiacov až 5 riaditeľov

Novým riaditeľom štátneho podniku Agrokomplex – Výstavníctvo Nitra sa stal František Ďurkovič. Minister pôdohospodárstva Zsolt Simon by ho mal menovať do funkcie 1. júna tohto roka.

Za posledných osem mesiacov sa na riaditeľskej stoličke v Agrokomplexe vystriedalo päť manažérov. Ďurkovič pracuje na nitrianskom výstavisku 25 rokov a je ekonomicko-obchodným námestníkom. Do výberového konania sa prihlásilo 14 uchádzačov. Ďurkovič bol jediný z nich, ktorý v súčasnosti v podniku pracuje.
Posledný septembrový deň minulého roka odvolal minister Simon z funkcie riaditeľa Agrokomplexu Miloslava Pisára. Riadením podniku bol vzápätí poverený Eduard Krcho, ktorý vo firme pracoval ako vedúci obchodného úseku. Krcho sa prihlásil aj do výberového konania na funkciu riaditeľa, v ňom však bol úspešnejší Ľubomír Martinka. Bývalý prednosta nitrianskeho mestského úradu prevzal funkciu riaditeľa koncom minulého roka. Na riaditeľskej stoličke vydržal zhruba tri mesiace. Začiatkom apríla ho minister Simon odvolal z funkcie a riadením podniku poveril dlhoročného pracovníka Agrokomplexu, riaditeľa Slovenského poľnohospodárskeho múzea Jozefa Bučku. Ten sa do výberového konania neprihlásil, jeho predchodca Martinka áno. Ešte počas svojho pôsobenia vo funkcii dal Martinka výpoveď štyrom členom manažmentu, medzi nimi i novému riaditeľovi Ďurkovičovi. Pred uplynutím výpovednej lehoty však poverený riaditeľ Bučko výpovede zrušil.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM