Lucia Lauková Kultúra

Agrokomplex sa premení na rozprávkový svet: Prvý detský festival sa po roku vracia do Nitry aj s novinkami

Druhý ročník festivalu pre najmenších sa po roku vracia do Nitry. Areál výstaviska Agrokomplex sa na pár dní premení na rozprávkový svet.

Ilustračný obrázok k článku Agrokomplex sa premení na rozprávkový svet: Prvý detský festival sa po roku vracia do Nitry aj s novinkami
Foto: Rastislav Búgel

Po roku sa bude konať v areáli výstaviska Agrokomplex v Nitre 1. Detský festival. Podujatie pre rodiny s deťmi bude prebiehať v termíne od 24.do 26. júna.

Ako nás informovala Lucia Orechovská nebudú chýbať úspešné atrakcie z prvého ročníka. „Celá vonkajšia plocha bude zaplnená nafukovacími atrakciami, preliezkami, pieskoviskom, floorbalovým a dopravným ihriskom,“ uviedla Lucia Orechovská. Podľa jej slov festivalu bude patriť celý areál vrátane vodnej plochy. „K dispozícii bude aj Nitrianska poľná železnica, takzvaný Rozprávkový vlak, ktorý bude pre deti zdarma,“ povedala Lucia Orechovská.

Vyhliadkové lety helikoptérou

Tešiť sa môžete aj na prehliadku tradičnej školy, mliečnice, lisovne oleja, mlynov, pekárne i zimnej maštale a ďalších objektov našich predkov v skanzene. „Budúcich hasičov a policajtov určite upútajú prehliadky a ukážky práce profesionálov, chýbať nebudú ani dobové kolotoče či zvieracia farma a výhliadkové lety helikoptérou. Kino s rozprávkami zabezpečí trošku oddychu,“ opisuje Lucia Orechovská. Maratón detskej zábavy vyplnia aj rôzne predstavenia. Deti sa môžu tešiť na vystúpenie Mira Jaroša, Veselých zúbkov, Smejka a Tanculienky a veľa ďalších.

Novinky na festivale

Ako uviedla Lucia Orechovská tento ročník prinesie aj novinky. „Predstavia sa vám rôzni handmade výrobcovia detských hračiek, oblečenia, atď. Súčasťou budú samozrejme rôzni výrobcovia hračiek, obuvi, knižiek a iných doplnkov pre deti,“ dodala Lucia Orechovská. Novinkou bude aj mobilné planetárium. „Veľkým lákadlom bude Rozprávková cesta, ktorá povedie celým areálom výstaviska. Na desiatich stanovištiach budú deti zbierať razítka a súťažiť o darčekové predmety a sladkú odmenu. Medzi hlavné ceny patria rodinné dovolenkové pobyty od partnerov podujatia,“ informovala Lucia Orechovská.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM