Správy

Agrokomplex ožije TRADIČNÝM veľtrhom: Láka aj na bohatý sprievodný PROGRAM

Tohtoročný Agrokomplex si pripomenie slovenské zvyky i tradície. Na čo všetko sa môžeme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Agrokomplex ožije TRADIČNÝM veľtrhom: Láka aj na bohatý sprievodný PROGRAM
6
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Slovenské zvyky, tradície i remeslá si pripomenie 48. ročník medzinárodnej poľnohospodárskej a potravinárskej výstavy Agrokomplex.

Uskutoční sa od 17. do 20. augusta na Národnom výstavisku, š.p. v Nitre.

Jeho súčasťou bude aj 16. ročník Národnej výstavy hospodárskych zvierat a výstava Poľovníctvo, rybárstvo a včelárstvo, informovalo Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.

Prinesie aj novinky

Podtitulom tohtoročnej výstavy je Návrat ku koreňom. „Späť ku koreňom sa vraciame aj doslovne, prostredníctvom odborných prednášok o regeneratívnom a precíznom poľnohospodárstve, ktoré sú šetrné k ekosystémom a pôde,“ skonštatoval minister pôdohospodárstva Jozef Bíreš. Chýbať nebudú novinky v oblasti dobrých životných podmienok chovu hospodárskych zvierat. Špeciálnou udalosťou tohtoročného Agrokomplexu bude diskusia všetkých doterajších ministrov pôdohospodárstva z éry samostatnej Slovenskej republiky.

Bohatý sprievodný PROGRAM

Novinky z poľnohospodár­stva, potravinárstva, chovu hospodárskych zvierat či trendy v technike predstaví na Agrokomplexe viac ako 250 vystavovateľov, predajcov a národných poľnohospodárskych a potravinárskych zväzov. Pre odbornú i širokú verejnosť sú pripravené workshopy, diskusie s odborníkmi, prednášky, odborné poradenstvo aj sprievodný kultúrny program.

V rámci 16. Národnej výstavy hospodárskych zvierat sa predvedú jednotlivé chovateľské zväzy a združenia so šampiónmi vo svojich kategóriách. Návštevníci uvidia 600 jedincov tradičných hospodárskych zvierat. Súčasťou výstavy budú aj westernové predstavenia jazdy koní, záprahy či vystúpenie koní z Národného žrebčína v Topoľčiankach.

Tohtoročnou novinkou sú ukážky pasenia stáda so psami či projekt #Dotkni_sa_života, ktorý predstaví návštevníkom nielen špičkové plemenné zvieratá vo výstavnej kondícii, ale aj ich chov dbajúci o blaho zvierat, ako aj výsledný zdravý produkt, ktorý budú môcť ochutnať.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

47. ročník výstavy Agrokomplex Nitra
6
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM