Rôzne

AeroMobil s veľkou investíciou: Spoločnosť získala sedemcifernú sumu

AeroMobil získal ďalšiu významnú investíciu. Presnú hodnotu investície firmy nespresnili, má však ísť o sedemcifernú sumu.

Ilustračný obrázok k článku AeroMobil s veľkou investíciou: Spoločnosť získala sedemcifernú sumu
10
Galéria
Zdroj: TASR

Investičná a poradenská spoločnosť InfraPartners Management (IPM) sa rozhodla v rámci svojej divízie IPM Growth investovať do spoločnosti AeroMobil pôsobiacej v oblasti vývoja inovatívnych lietajúcich vozidiel. Prostriedky podporia ďalšiu etapu vývoja lietajúceho auta. IPM je globálna správcovská a poradenská spoločnosť spravujúca fondy s rôznorodými stratégiami so sídlom v Londýne a Bratislave, s regionálnymi pobočkami v Číne, Kórei, Guernsey a Turecku. Investuje do infraštruktúrnych, technologických a komoditných sektorov.

Finančná podpora IPM a jej klientov pomôže spoločnosti AeroMobil sústrediť sa na finalizáciu produkcie vozidla, vrátane jeho testovania a certifikácie. Globálny zásah pomôže pri identifikácii ďalších vhodných investorov. IPM v týchto dňoch uskutočňuje aj investičnú roadshow v Ázii, aby zhodnotila zvyšujúci sa záujem investorov v regióne.

„Krátko po tom, ako sme predstavili novú generáciu AeroMobilu, sme 100-% sústredení na to, aby sme pripravili vozidlo na testovanie tento rok a na dodávky prvým zákazníkom do roku 2020. Sme presvedčení, že inžiniersky a technologický prístup, ktorý sme si zvolili, sa stretne s neustále sa zvyšujúcim záujmom o osobnú leteckú dopravu,“ uviedol spoluzakladateľ a výkonný riaditeľ AeroMobilu Juraj Vaculík.

IPM označila AeroMobil za jeden z najúspešnejších podnikateľských príbehov na Slovensku a značku, ktorá formuje budúcnosť mobility. „Preverili sme si množstvo konkurenčných projektov vo vývoji a je zrejmé, že AeroMobil je oveľa ďalej v rámci svojich plánov. V našej podpore pre AeroMobil budeme pokračovať aj na najrýchlejšie rastúcich trhoch, najmä v Ázii,“ povedal partner spoločnosti Marián Boček.

V čase masovej urbanizácie a rastúceho dopravného preťaženia vo svete AeroMobil verí, že existuje príležitosť odpovedať na tieto výzvy novou generáciou osobných lietajúcich dopravných prostriedkov. Napríklad na ázijských trhoch, najmä v Číne, sú podľa neho fenoménom investície do leteckej infraštruktúry, ktoré vytvárajú príležitosti pre inovácie v doprave.

Cieľom AeroMobilu je vytvoriť skutočné lietajúce auto, ktoré je pripravené pre zákazníkov v rámci existujúcej regulácie a infraštruktúry pre malé lietadlá a automobily. Z dôvodu bezpečnosti, dostupnosti a vyššej výdrže zvolila spoločnosť pre svoje súčasné vozidlo spaľovací motor.

Zákazníci sa dočkajú svojho AeroMobilu: K ľuďom sa dostane už v roku 2020
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM