Tímea Kamenická Iné športy

Adrenalín a dobrá nálada: Kalvária privítala nadšencov lezenia

Záver týždňa patril poriadnej porcii adrenalínu. V nedeľu sa konala lezecká súťaž s názvom Kalvária cup 2015. Na stenu vyliezli ostrieľaní profesionáli aj úplní začiatočníci.

Ilustračný obrázok k článku Adrenalín a dobrá nálada: Kalvária privítala nadšencov lezenia
Foto: Tímea Kamenická

8. ročník podujatia sa kvôli zlému počasiu o týždeň odložil. Možno aj to bolo dôvodom nižšej účasti. Skalných nadšencov to však neodradilo a prišli si zasúťažiť. Sily si merali v dvoch hlavných disciplínach, lezeckom maratóne a rýchlostnom besnení. V prvej išlo o prelezenie čo najväčšieho počtu ciest za určitý čas, v druhej zas o rýchlosť prelezenia určenej trasy.

Víťazstvo zostalo v Nitre

V hlavnej kategórii sa víťazom v lezeckom maratóne stal známy slovenský lezec z Nitry Richard Nyéki, druhé miesto obsadil Jozef Sklenár zo Zvolena a tretí skončil Rado Sučík zo Žiliny. V rýchlostnom besnení zvíťazil Rado Sučík. Novinkou tohto ročníka bol putovný pohár pre víťaza.

Lezenie aj pre laikov

Na jednoduchom úseku si lezenie mohli vyskúšať aj úplní začiatočníci. Pod odborným dohľadom a zadarmo tak mohol k tomuto športu pričuchnúť ktokoľvek. Túto možnosť využili najmä deti. Sprievodným programom a lákadlom bol aj slackline, na ktorom sa horolezci učia udržať rovnováhu.

Môže vás zaujímať:

Adrenalín, priatelia a dobrá nálada: Už v nedeľu štartuje 8.ročník lezeckých pretekov na Kalvárii

Kalvária cup 2015
15
Galéria
Foto: Tímea Kamenická
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM