Rastislav Búgel Rôzne

A je to tu: V Nitre bude cez víkend snežiť, spadnúť môže až 7 cm bielej nádielky!

Časy vystrájania Perinbaby po dlhých mesiacoch opäť prichádzajú. V posledných dňoch citeľne prituhlo a už o pár hodín môžeme dokonca očakávať prvé snehové vločky!

Ilustračný obrázok k článku A je to tu: V Nitre bude cez víkend snežiť, spadnúť môže až 7 cm bielej nádielky!
Zdroj: TASR

Teplá jeseň sa pomaly prehupla aj v Nitre a okolí do ochladenia. Martin na bielom koni síce do nášho mesta nezavítal, ale zabelieť sa to v okrese môže už v prvý deň víkendu.

Práve v sobotu by podľa predpovede meteorológov malo u nás snežiť a je možné, že padajúce vločky sa na už relatívne vychladnutej zemi aj udržia. Odborníci zo Slovenského hydrometeorolo¬gic­kého ústavu dokonca Nitru a okolie pred snežením varujú. Vydali pre náš okres výstrahu prvého stupňa.

„V okrese Nitra sa očakáva výskyt sneženia pri ktorom miestami spadne 1 – 7 cm nového snehu,“ upozorňujú meteorológovia. Výstraha pre náš okres platí na sobotu a to konkrétne od druhej hodiny rannej až do 11.00.

Prvý sneh po dlhých mesiacoch mnohým určite spríjemní náladu, no netreba zabúdať mať oči na stopkách. „Uvedená výška nového snehu predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb),“ zdvíhajú varovný prst odborníci SHMÚ.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM