Lucia Lauková Kultúra

5 TIPOV kam s deťmi: Prázdninové podujatia a atrakcie v Nitre

Využite zostávajúce dni letných prázdnin vašich detí a zabavte sa spolu. Vybrali sme zopár tipov na príjemnú zábavu, ktorú ponúkajú podujatia v Nitre.

Ilustračný obrázok k článku 5 TIPOV kam s deťmi: Prázdninové podujatia a atrakcie v Nitre
Foto: Rastislav Búgel

Kultúrne leto v parku

V rámci kultúrneho leta môžete navštíviť mestský park na Sihoti v Nitre. Každú nedeľu návštevníkov zabáva iný program. Na svoje si prídu mladšie i staršie generácie. V nedeľu o 17.00 začína program rozprávkou pre deti. O 18.00 pokračuje zábava koncertom. Nitrianske kultúrne leto vyvrcholí Podzoborským vinobraním, 4. septembra.

Komentované kŕmenie vo Viváriu

Vivárium Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre organizuje každú nedeľu o 14. hodine komentované kŕmenie pre verejnosť. Vivárium sídli v univerzitnom pavilóne T. Celkovo sa vo viváriu nachádza okolo 180 zvierat z 53 druhov.

Prázdninové maľovanie

V Nitrianskej galérii môžete pustiť uzdu svojej fantázii. Od 12. júla do 26. augusta tu prebieha prázdninové maľovanie. Verejnosť sa môže zapojiť v utorky, štvrtky a piatky od 10:00 do 12:00 hodiny. Vstupné je 1 euro. V cene je zahrnutá prehliadka výstavy, lektorský výklad a výtvarný materiál pre deti od 5 rokov, žiakov a dospelých.

Deti na sídlisku

Od 16. do 19. augusta si deti na sídlisku Chrenová a Klokočina budú môcť užiť more zábavy. V utorok až piatok budú organizátori čakať detičky od 15.00 do 16.00 hodiny na u rampe na Klokočine. Od 17. do 18.00 pri Sandokanovi na Klokočine a od 17.00 do 18.00 hodiny na dopravnom ihrisku na Chrenovej. Program organizujú Detská misia a Komunitné centrum Mozaika.

Deň bublín

Najväčšie bublinové podujatie príde opäť po roku aj do Nitry. Záplavu nespočetným množstvom bublín si na Svätoplukovom námestí v Nitre užijeme 25. augusta od 15.00 do 18.00 hodiny. Tretí ročník tohto veselého podujatia sa nesie v znení Deň bublín pre každého.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM