Monika Földešiová Iné športy

3. liga v šachu družstiev: Nitrianske družstvá sklamali

Oba Nitrianske teamy cestovali v rámci 3. šachovej ligy za súpermi von. Céčko do Komárna a Déčko do Vrábieľ a ani jednému sa nedarilo.

Nitra C nastúpila v oklieštenej zostave o troch hráčov základu a keď súper z Komárna postavil to najlepšie čo mal k dispozícii, tak už pri zasadnutí k šachovniciam mal značnú výhodu v sile hráčov. To sa potvrdilo aj celkovým výsledkom 6,5:1,5 v prospech domácich, keď z Nitranov remizovali len Balko, Karcol a Eremiáš I. Ostatní svoje partie prehrali. Žiaľ, týmto výsledkom Céčko stratilo úplne nádej na prvé miesto a postup do vyššej súťaže. Ocitlo sa na štvrtom mieste tabuľky.
Nitra D pokračuje v slabých výkonoch počas celej sezóny a tentoraz si na nej zgustlo družstvo Vrábieľ. Celkový výsledok 6,5:1,5 pre Vrábeľčanov hovorí dosť jasnou rečou. Pochvalu si z Nitranov zaslúži len Pindeš, hrajúci na prvej šachovnici, ktorý zdolal ostrieľaného harcovníka Mesároša a Knotek za remízu so Švoňavcom. Déčko uzatvára tabuľku 3. ligy s jediným bodom.

Výsledky nájdete [link=http://chess-results.com/tnr3810­1.aspx?art=3&rd=8&lan­=4&m=-1&wi=1000]TU[/link] alebo aj [link=http://www­.c7c5.com/lea­gue.php?xid=rou­nd&round=8&le­agueid=3b12010&l­lng=svk]TU[/lin­k]

Dušan Páleš

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM