Monika Földešiová Futbal

25. kolo v prospech nitrianskych futbalistov

V 25. kole futbalovej Corgoň ligy privítali domáci hráči spod Zobora východniarov z Košíc.

FC Nitra – MFK Košice 1:0 (0:0)
Gól: 89. Kolár. Rozhodoval: Kružliak, ŽK: Kotora, Harbuľák – Matič, Kuzma, Cicman, ČK: 81. Isola za faul zozadu (Košice), 1019 divákov.
Zostavy a striedania:
//FC Nitra:// Hroššo – Kaspřák, Tóth, Harbuľák, Kotora – Šimončič – Zelenický (67. Sloboda), Glenda (83. Schulmeister), Kolár – Mikuš, Rák (67. Paukner)
//MFK Košice:// Tofiloski – Kolbas, Dobias, Cicman, Čonka – Isola, Kuzma – Juhar (90. Kubík), Matič, Viazanko (85. Kavka) – Škutka

V 40. vzájomnom súboji Nitry a Košíc začali lepšie hostia a Viazanko strieľal v piatej minúte tesne vedľa. V 14. minúte na druhej strane zakončoval Glenda a lopta skončila na hornej sieti. V ďalšom priebehu prvého polčasu však už opäť dominovali Košičania, a len svojou nemohúcnosťou nedokázali skórovať. V 16. minúte Kolbas posunul loptu pred bránu, Škutka ju zle zasiahol a Viazanko nedočiahol. O šesť minút potiahol útok opäť Kolbas a Juhar pálil ľavačkou nad. O ďalšie štyri minúty Hroššo výkopom trafil Škutku, ten však situáciu trestuhodne nevyužil. V 30. minúte Juhar vysunul aktívneho Kolbasa a jeho strela opečiatkovala žrď. Neschopnosť v koncovke predviedli hostia o minútu, keď po akcii Juhara s Kolbasom zakončil Škutka vedľa.
Po zmene strán bola hra už vyrovnanejšia a do šancí sa dostávali aj Nitrania. V 47. minúte strela Šimončiča z 22 m skončila v náručí brankára Tofiloského. O tri minúty Košice konečne dosiahli Škutkom gól, ale pre ofsajd neplatil. V 63. minúte spálili hostia ďalšiu tutovku, keď Juhar trafil len do Tótha a Viazanko bránu prestrelil. Potom mali tri šance domáci, Mikuš a dvakrát Kolár však neuspeli. Následne mali tri príležitosti hostia. Škutka, Juhar a následne Viazanko však loptu do siete nedostali. Trest pre Košičanov za všetky nevyužité šance prišiel v 89. minúte, keď o všetkom rozhodol Kolár.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM