Lucia Lauková Správy

20.ročník výstavy Gardenia v Nitre: Pod Zoborom je viac ako 300 vystavovateľov

Viac ako 300 vystavovateľov sa prezentuje na jarnej výstave Gardenia. Spoločne oslavuje v priestoroch Agrokomplexu v poradí už 20. ročník.

Ilustračný obrázok k článku 20.ročník výstavy Gardenia v Nitre: Pod Zoborom je viac ako 300 vystavovateľov
Zdroj: TASR

Určená je pre záhradníctvo, záhradkárov, pestovateľov kvetín a bonsajov. Vystavovatelia ponúkajú na ploche viac ako 20 000 metrov štvorcových kvety, letničky, okrasné dreviny, ovocné stromy, skalničky, kaktusy, cibuľoviny, citrusy, palmy, ale aj ďalšie exotické rastliny, informoval hovorca výstaviska Martin Lužbeťák. Výstava potrvá do 17. apríla.

Sprievodné výstavy

Stabilnou súčasťou Gardenie sú sprievodné výstavy Domexpo, Solaris Nitra a Bonsai Slovakia. Komplexná stavebná výstava Domexpo ponúka všetko, čo súvisí s moderným bývaním a kompletnou stavbou domu či renováciou bytu. Poznatky z praxe a poradenstvo poskytujú odborníci z Cechu kachliarov Slovenska, Cechu podlahárov Slovenska, Cechu strechárov Slovenska, Cechu maliarov Slovenska a Komory kominárov Slovenska. Solaris Nitra predstavuje spojenie domu, fotovoltaiky a solárnych systémov. Návštevníkom predstavuje úsporu energie, využitie prírodného slnečného svetla na báze zariadení a príslušenstva pre fotovoltaiku a solárnu techniku.

Vôňa Orientu

Pohľad na orientálne tradície, čajové rituály, bojové umenia a neopakovateľné zážitky pre všetky zmysly ponúka 19. ročník výstavy Bonsai Slovakia. Na výstave sa predstavuje deväť krajín. Svoje umenie predvedú okrem slovenských bonsajistov aj vystavovatelia z Japonska, Indonézie, Vietnamu, Rakúska, Poľska, Talianska, Česka a Maďarska.

20.ročník výstavy Gardenia v Nitre: Pod Zoborom je viac ako 300 vystavovateľov
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM