Monika Obrtalová Rôzne

15. apríla už 15. krát!

Dnes budete môcť v uliciach Nitry stretnúť dobrovoľníkov Ligy proti rakovine, ktorí vás oslovia, aby vám pripli narcis – kvet symbolizujúci Deň narcisov, ale zároveň symbolizujúci spolupatričnosť a pomoc v boji proti rakovine. Táto stálica na nebi sl

Pripnutím narcisu na svoj odev podporíte myšlienku Dňa narcisov – jedinej verejno-prospešnej zbierky Ligy proti rakovine. Ak prispejete i finančne, akýkoľvek Váš dobrovoľný finančný príspevok umožní Lige proti rakovine realizovať projekty a programy na financovanie ňou organizovaných a plne hradených programov a projektov určených onkologickým pacientom, na vzdelávanie a prevenciu, ale aj na podporu klinických a výskumných projektov.

Ako ich spoznáte? Všetci dobrovoľníci budú označení špeciálnymi identifikátormi v podobe bieleho odznaku so žltým narcisom a nápisom Deň narcisov 2011, www.lpr.sk. Na odznaku je číslo dobrovoľníka a označenie „dobrovoľník". Druhým identifikačným znakom je biela papierová pokladnička potlačená motívom narcisu s červeno-čiernymi grafickými prvkami, logom Ligy proti rakovine a dátumom 15. apríl 2011 Deň narcisov. Jednotlivé identifikačné prvky dobrovoľníkov sa každý rok menia, aby sa eliminovala možnosť zneužitia zbierky. Prosíme, všímajte si ich. Na pevných stanovištiach budú mať dobrovoľníci Ligy proti rakovine aj biele tričká s modro – žltým narcisom a nápisom „Deň narcisov".

Pred 15-timi rokmi začal Deň narcisov ako malá zbierka, dnes sa spoluorganizátori Ligy proti rakovine počítajú na stovky. Ich spektrum je veľmi široké a rôznorodé: materské, základné stredné i vysoké školy, skautské oddiely, mestské a obecné úrady, spolky Slovenského červeného kríža, nemocnice a zdravotnícke zariadenia, rôzne záujmové kluby a združenia, organizačné zložky Ligy proti rakovine a jednotlivci pomáhajúci pri organizačnom zabezpečení. V tomto roku sa do Dňa narcisov zapojí 667 spoluorga­nizátorov a do ulíc vyrazí aj 16 114 dobrovoľní­kov.

Deň narcisov je možné podporiť viacerými spôsobmi:

  1. dobrovoľným finančným príspevkom na účet zbierky č. 2629740400/1100,
  2. dobrovoľným finančným príspevkom do pokladničiek dobrovoľníkov priamo v deň zbierky – 15. apríla 2011,
  3. zaslaním prázdnej SMS* na číslo 848 v sieti všetkých mobilných operátorov v termíne od 4. do 18. apríla 2011.
  • Cena 1 SMS je 2 €. Operátori odvedú na zbierku celú túto sumu a samotné zaslanie SMS

zákazníkovi nespoplatňujú.

Zdroj: lpr.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM